osniva se baza podataka

BiH podržava unapređenja halala u svijetu

Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2016. u 15:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za certificiranje halal kvalitete Bosne i Hercegovine dala je podršku projektu osnivanja baze podataka o halal proizvodima i proizvođačima i izrazila spremnost da podrži projekte unapređenja halala u svijetu.

Podrška je izražena u Madridu na seminaru halal certifikacijskih tijela iz Europe i Afrike. Seminar je organiziralo Ministarstvo za vjerska pitanja Malezije - JAKIM, Dagang Halal iz Malezije i Halal institut iz Španjolske.

Skupu su nazočili Međunarodni centar za halal standardizaciju i certifikaciju iz Rusije, Halal Office sa Madagaskara, Halal Trust iz Južne Afrike, Halal institut iz Portugala i Agencija za certificiranje halal kvalitete iz BiH.

Na seminaru se govorilo o halal certificiranju te praćenju i kontroli halal proizvoda. Jedna od važnijih tema bila je osnivanje jedinstvene baze podataka o halal certificiranim proizvodima i proizvođačima u svijetu.

U okviru seminara organizirana je posjeta jednoj od halal certificiranih kompanija gdje je prezentirano načini i tehnike provođenja audita, kontrole i provjere sirovina, priopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close