Crnadak

BiH neće podržati članstvo Kosova u Svjetskoj carinskoj organizaciji

Gospodarstvo / Flash | 05. 07. 2017. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potvrdio je danas Feni da BiH neće podržati članstvo Kosova u Svjetskoj carinskoj organizaciji.

''O tome sam obavijestio i Upravu za neizravno oporezivanje BiH, jer će njihovo rukovodstvo odrediti predstavnike BiH na sjednici Savjeta za carinsku suradnju Svjetske carinske organizacije, koja će biti održana sutra u Bruxellesu i na kojoj će se razmatrati aplikacija Kosova'', rekao je Crnadak.

Zatražio je i da predstavnici BiH u Bruxellesu obvezno, kako je naveo, insistiraju na dosljednoj primjeni svih važećih propisa o radu Svjetske carinske organizacije i svih drugih odredbi međunarodnog prava kako ni na koji način ne bi ugrozili međunarodni položaj i kredibilitet BiH.

''BiH, iako nije priznala nezavisnost Kosova, podržava svako njihovo učešće u regionalnim i drugim inicijativama i forumima, koji proizlaze iz briselskih sporazuma između Beograda i Prištine, kao i vezano za druge organizacije oko kojih postoji konsenzus. U ovom slučaju nemamo nijedno, ni drugo tako da iz tog proizlazi ovakav stav BiH'', precizirao je šef bh. diplomacije.

Kopirati
Drag cursor here to close