I to je moguće

BiH najbolja od 195 zemalja!

Gospodarstvo / Flash | 13. 12. 2016. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina nagrađena je za najbolji novouspostavljeni nacionalni CHM (Clearing-House Mechanism) odnosno za mehanizam za razmjenu informacija o biološkoj raznolikosti.

Naime, u okviru brojnih događaja na 13. konferenciji zemalja članica Konvencije Ujedinjenih naroda o biološkoj raznolikosti (UNCBD COP13), koja se održava u Kankunu (Meksiko), odlukom posebnog žirija u konkurenciji svih 195 članica Konvencije u petak, 9. prosinca 2016. godine, dobila nagradu za najbolji novouspostavljeni nacionalni CHM.

CHM Bosne i Hercegovine je postavljen na posebnom web portalu, s platformom na kojoj se nalaze važnije informacije, podaci, strateški planovi, nacionalni izvještaji, legislativa i drugi dokumenti Bosne i Hercegovine, koji su relevantni i vezani za sveukupni portfolio Konvencije o biodiverzitetu i njezinih protokola, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

CHM ima značajnu ulogu u implementaciji Konvencije i njezinog Strateškog plana za biodiverzitet (2010.-2020.), kroz razmjenu informacija, podataka, iskustava, znanstvenih dostignuća i drugih relevantnih sadržaja, uz operativno i interaktivno umrežavanje svih zemalja članica i različitih partnera.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, izjavila je da je ovo posebno priznanje za Bosnu i Hercegovinu, a i dokaz da predan rad i posvećenost budu nagrađeni i prepoznati, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Inače, na spomenutom portalu, na kojem ne radi verzija na hrvatskom jeziku, najnovija je vijest iz 2014. godine dok se Izvještaj o stanju okoliša BiH odnosi na 2012. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close