Nastavak suradnje

BiH ima najveći broj potpisanih sporazuma s Republikom Turskom

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2015. u 14:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Adil Osmanović i veleposlanik Republike Turske u BiH Cihad Erginay izrazili su zadovoljstvo jer je završena procedura usaglašavanja protokola o suradnji u oblasti obrazovanja između Bosne i Hercegovine i Turske, čije službeno potpisivanje se očekuje 20. svibnja, prilikom službene posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da Bosna i Hercegovina ima najveći broj potpisanih sporazuma s Republikom Turskom, očekuje se nastavak uspješne suradnje kako u oblasti obrazovanja i kulture, tako i u oblasti gospodarstva, a posebno nastavak investiranja Turske u projekte koji će se implementirati i razvijati u Bosni i Hercegovini.

Ministar Osmanović upoznao je sugovornike o opsežnim i složenim nadležnostima ministarstva koje vodi, a kao prioritete istakao rješavanje problema segregacije i diskriminacije u oblasti obrazovanja, posebno imajući u vidu djecu iz Konjević Polja i Kotor Varoši.

Osmanović je naglasio da se očekuje rješavanje ovog pitanja. Istaknuo je i značaj definiranja statusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine za šta postoji podrška Vijeća ministara, Vlade Federacije BiH ali i predstavnika veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH te drugih veleposlanstava u Bosni i Hercegovini.

Turski veleposlanik Cihad Erginay naglasio je važnost suradnje Republike Turske i Bosne i Hercegovine u oblasti kulture, posebno ističući značaj otvaranja kulturnih centara dvije zemlje.

Ministar Osmanović zahvalio je na uloženim sredstvima Republike Turske za rekonstrukciju spomenika u Bosni i Hercegovini, kao i na kontinuiranim investicijama Turske u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close