Jedan svijet, jedno zdravlje

BiH i Kina će surađivati u području prekogranične kontrole bolesti životinja

Sporazumom je predviđeno da strane potpisnice prihvate koncept ''Jedan svijet, jedno zdravlje''
Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2018. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o saradnji u području zdravlja životinja i karantina.

Sporazumom je predviđeno da strane potpisnice prihvate koncept ''Jedan svijet, jedno zdravlje'' i uspostave mehanizme za suradnju u području prekogranične kontrole bolesti životinja.

BiH i Kina se Sporazumom obvezuju da će olakšati suradnju na područjima uprave, znanosti i tehnologije i razmjenjivati informacije o trgovini životinjama i proizvodima životinjskog porijekla.

Nadležna tijela za provođenje Sporazuma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ured za veterinarstvo BiH, te Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova i Opća carinska uprava Narodne Republike Kine, priopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara.

Prijedlog ugovora bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da za bh. potpisnika bude ovlašten ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close