Potpisani letovi

BH Airlines obnovio suradnju s Talijanima

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2014. u 08:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aviokompanija BH Airlines planira do kraja rujna ove godine obaviti oko 45 letova prema Italiji u suradnji sa turoperatorima iz talijanskih regija Puglia (Foggia i Bari) i Abruzzo (Pescara), sa kojom su imali suradnju i prije dvije godine.

Kako saznaje Agencija Fena u BH Airlinesu trenutno su potpisana tri leta za travanj i to 17., 21. i 24.

''Za početak smo orijentirani isključivo na suradnju sa turoperatorom G-Tours iz Foggie, kao i u ljetnom razdoblju, i oni raspolažu sa cjelokupnim kapacitetima aviona. Što se tiče nastavka letova i u jesensko-zimskom razdoblju, o tome ćemo razgovarati kada izvršimo procjenu uspješnosti dotadašnjih letova. Interesantno je da je Foggia grad koji je prije više mjeseci 'izgubio' letove sa svoga aerodroma i željeli bi nastaviti suradnju sa nama, ali i da se preko naših letova povežu i sa nekim od europskih gradova. Zanimljivo je i to da smo usprkos većini zahtjeva za letove prema Mostaru, ove godine uspjeli neke letove iz Italije prebaciti na sarajevski aerodrom, tako da će programi za Međugorje biti vođeni iz Sarajeva'', rekao je vođa komercijalnih i charter operacija u BH Airlinesu Emir Dervišević.

Što se, pak, tiče tehničkih detalja letova za Italiju, kako ističe, svi letovi su trajanja do jednog sata, što je idealno za putnike, i sve zračne luke u Italiji se nalaze gotovo na obali Jadranskog mora.

Zrakoplov koji će letjeti prema talijanskim destinacijama je ATR72, kapaciteta 66 sjedišta, i letovi će se obavljati minimalno dva puta tjedno.

BH Airlines trenutno leti na četiri destinacije - Beograd, u suradnji sa Air Serbia, Istanbul, Kopenhagen i Zurich, preko Banja Luke.

''Izuzetno smo zadovoljni suradnjom sa kompanijom Air Serbia koja je postala dio obitelji velike kompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa ovom kompanijom smo ostvarili maksimalnu suradnju kroz code-share ugovor koji ima nebrojene mogućnosti povezivanja iz Sarajeva preko Beograda prema Europi i što je jako bitno istaknuti UAE i Australiji gdje žive veće etničke skupina sa ovih prostora'', kazao je Dervišević

Kopirati
Drag cursor here to close