Havarija?!

Bez Stand - by aranžmana ozbiljne posljedice po financijsku stabilnost entiteta!

Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2013. u 19:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Na narednoj sjednici Vlade Federacije u četvrtak donijet ćemo mjere za saniranje situacije nastale neusvajanjem državnog proračuna za 2014. godinu u roku koji je postavio MMF, a što odgađa isplatu naredne tranše Stand - by aranžmana do kraja siječnja i proizvodi ozbiljne posljedice po financijsku stabilnost entiteta - rekao je federalni premijer Nermin Nikšić gostujući u programu BHT1.

- Zamislite da jedan od entiteta nije izvršio svoju obavezu u skladu sa Pismom namjere i Stand - by aranžmanom s MMF-om kakva bi danas dreka bila i kako bi se odnosili i cijenili kako je federalna Vlada nesposobna i kako Vlada Republike Srpske želi da sruši državu - istaknuo je Nikšić komentirajući ovo pitanje.

Kao prvog krivca za neusvajanje državnog proračuna imenovao je Predsjedništvo BiH ističući da je svejedno da li su članovi Predsjedništva iz neznanja ili s namjerom minirali ili usporili aranžman sa MMF-om, prenosi BHT1.

Potvrđujući za tu televiziju da nikada ranije nije zabilježen veći nedostatak novca u entitetskim proračunima, te da Federacija u narednoj godini treba servisirati oko milijardu i 700 milijuna duga po raznim osnovama, Nikšić je na negativne komentare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na račun SDP-a u vezi s proračunskom krizom odgovorio s konstatacijom da "oni koji su proizveli događaj neće imati nikakve posljedice".

Govoreći o tome da li će se ispoštovati novi rok - 20. prosinac u kojem mora doći do deblokade više od 130 milijuna KM sredstava Svjetske banke radi njihovog plasiranja za podršku razvoju malih i srednjih poduzeća putem Fondacije OdRaz, premijer Federacije BiH rekao da će se vidjeti kad će se i da li će se to realizirati, da će on učiniti sve da se to pitanje riješi, ali i da to ovisi od sedam ministara imenovanih u Upravni odbor fondacije, javlja BHT1.

Kopirati
Drag cursor here to close