Gospodarski napredak

Bevanda: Svi u regiji imamo iste prioritete

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2014. u 15:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda nazočio je danas u Cavtatu neformalnom susretu četiri premijera regije na kome su definirati zajednički ciljevi ka stabilnosti i gospodarskom napretku regije kroz jačanje regionalne suradnje uoči Summita u Berlinu.

''Ovaj susret predstavlja kontinuitet koji traje od stupanja na dužnost svih nas. Među premijerima vlada jedan iskren odnos koji doprinosi stabilizaciji i razvoju regije'', rekao je predsjedatelj Bevanda, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Predsjedatelj Bevanda je dodao da svi u regiji imaju iste prioritete, a projekt Jadransko-jonske autoceste je projekt koji može donijeti dosta dobroga regiji i njegovom uvezivanju sa Europom.

Istaknuo je da nakon današnjeg susreta sa ohrabrenjem ide u Berlin.
Neformalnom susretu premijera, pored predsjedatelja Bevande, nazočili su premijer Republike Albanije Edi Rama, Crne Gore Milo Đukanović i premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjedatelj Bevanda će u četvrtak, kolovoza u Berlinu predvoditi izaslanstvo Bosne i Hercegovine na 'Konferenciji šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu' koju organizira kancelarka SR Njemačke Angela Merkel.

Kopirati
Drag cursor here to close