Izazovi tržišta

Besplatni seminar o Lean proizvodnji

Spremnost poduzeća da u što kraćem roku reagira na promjene na tržištu postaje glavni adut ''borbi'' za tržište. Primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na izazove tržišta.
Gospodarstvo / Flash | 06. 11. 2019. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike u suradnji s Općinom Posušje, Tehnološkim parkom Posušje, Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke – HERAGi lokalnim poduzećima organizira besplatni info seminar o Lean proizvodnji, navodi se u PR priopćenju.

Lean proizvodnja predstavlja metodologiju organiziranja procesa s ciljem maksimiziranja njegove efikasnosti korištenjem pet principa, a kroz eliminiranje svih sedam vrsta gubitaka.

Osnovna postavka Lean koncepta je proizvoditi sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, zastoja i čekanja, a s druge strane proizvesti baš onakav proizvod kakav kupac želi. Kao rezultat nameće se poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca.

Foto: PR / Besplatni seminar o Lean proizvodnji

Spremnost poduzeća da u što kraćem roku reagira na promjene na tržištu postaje glavni adut ''borbi'' za tržište. Primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

Metodu je osmislila i razvila firma Toyota, a pod nazivom Lean postala je nezaobilazan faktor za unapređenje i optimizaciju svih vrsta poslovnih procesa.Predavači info seminara su dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike dr. sc. Željko Stojkić, prof. dr. sc. Ivica Veža s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, te predstavnici poduzeća Miviko d.o.o., Weltplast d.o.o., TT Kabeli d.o.o. te Feal d.o.o.

Sudionicima info seminara bit će predstavljeno: koncept Leana, Lean alatiza povećanje učinkovitosti u proizvodnim procesima, iskustva implementacije leana od strane predstavnika lokalnih poduzeća i Tvornica za učenje kao edukacijsko okruženje koje je uspostavljeno pri Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike, stoji u PR priopćenju.

Info seminar je namijenjen direktorima poduzeća i članovima uprave koji žele optimizirati poslovne procese u poduzeću uvođenjem Lean alata.


Prijava na seminar se izvršava putem obrasca na linku, najkasnije do utorka, 12. studenog 2019. godine. Seminar je besplatan, a održava se 14. studenog 2019. godine s početkom u 15 sati u Tehnološkom Parku Posušje

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close