Sarajevska makroregija

Besplatan program mentoringa za mala i srednja poduzeća

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2015. u 06:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malim i srednjim poduzećima Sarajevske makroregije na raspolaganju je besplatan program mentoringa koji sprovodi Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) u suradnji s Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu suradnju – JICA, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Radi se o programu za BiH koji se ove godine fokusira na Sarajevsku regiju, ali je u planu da se sljedeće godine proširi na cijelu BiH.

Rok za prijavu svih zainteresiranih poduzeća je 30.06.2015.

Ovaj program je u 2014. godini već proveden u Bosni i Hercegovini, a tvrtke koje su koristile mentoring ocijenile su program kao veoma korisnim za unapređenje svog poslovanja. Zahvaljujući ovoj usluzi tvrtke ostvaruju u prosjeku 10% povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih.

Mentori su certificirani od strane Japanske agencije za međunarodnu suradnju. Pored toga što imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih poduzeća, mentori su praktično i teorijski osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana. Mentoring usluga se pruža kroz mentorski proces, tijekom najmanje 50 sati podrške mentora.

Prijava za besplatan mentoring program  je jednostavna i sastoji se iz 3 koraka:

  1. Potrebno je preuzeti i popuniti obrazac prijave s web stranice www.serda.bawww.msp.ba ili u prostorijama SERDA - Kolodvorska 6, 71000 Sarajevo
  2. Prikupiti dokumentaciju (do 4 dokumenta)
  3. Poslati prijavu i dokumenta poštom ili dostaviti osobno

Pravo na izražavanje interesa za sudjelovanjeu ovom pozivu imaju MSP koja imaju:

  • većinsko domaće privatno vlasništvo, registrirani na području 32 općine/opštine Sarajevske makroregije
  • ne obavljaju djelatnost u okviru vojne industrije i ne organiziraju igre na sreću/lutriju.

Informacije:  telefon 033 65 29 35 ili putem elektronske pošte na adresu  [email protected]

 

Kopirati
Drag cursor here to close