Pisanje Bilda

Berlin: Konkretne pripreme za mogućnost izlaska Grčke iz eurozone

Gospodarstvo / Flash | 07. 01. 2015. u 10:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka vlada "se konkretno priprema" za mogućnost izlaska Grčke iz eurozone u slučaju dolaska na vlast radikalne ljevice i čak zamišlja bankarsku paniku u ovoj zemlji, tvrdi u srijedu dnevni lst Bild ne precizirajući tko su mu izvori.

''Ako treba doći do izlaska Grčke iz eura, stručnjaci njemačke vlade se plaše navale klijenata na grčke banke kako bi osigurali svoju imovinu u eurima, što bi za posljedicu imalo propast banke'', objavio je najčitaniji list u Europi.

U toj pretpostavci, "europska bankarska unija - u prijevodu europski porezni obveznici - potencijalno bi trebali intervenirati utrošivši milijarde", piše Bild.

''Bild je doznao da vlada radi na nekoliko scenarija u slučaju pobjede u Grčkoj lijeve koalicije Syriza na općim izborima 25. siječnja'', objavio je popularni dnevni list.

''Ako proces reformi i štednje bude morao biti prekinut u Ateni, moglo bi doći do neuplaćivanja preostalih 10 milijardi eura pomoći'', piše Bild.

Lider Syrize Alexis Tsipras je izjavio kako želi završiti s mjerama štednje koje su nametnuli međunarodni kreditori i restrukturira grčki dug.

Kopirati
Drag cursor here to close