Preporod Beograda

Beograd dobiva nove pješačke zone, trgove, metro ...

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2015. u 12:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa rekonstrukcijom Trga Slavija i Bulevara oslobođenja počet će se do 15. ožujka naredne godine, najavio je Dragan Milošević. Milošević, koji je pomoćnik direktora Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda, precizirao je da će radovi trajati maksimalno šest mjeseci, a da će ugovorom sa izvođačem biti predviđene nagrade za završetak radova prije isteka roka, kao i drastične kazne za njegovo prekoračenje.

Tijekom rekonstrukcije uvijek će, kako je istaknuo, biti prohodna jedna prometna traka u Bulevaru oslobođenja, kako bi se umanjili mogući zastoji, prenio je Beoinfo.

Kada je riječ o završenoj rekonstrukciji Vojvode Stepe, Milošević je dodao da se još trebaju uraditi neki detalji, kao što je podešavanje skretnica, da se prepakiraju ploče na stajalištima za slabovide, uz podsjećanje da je investitor u naredne dvije godine dužan da otklanja sve nedostatke.

Milošević je najavio raspisivanje tendera za projektiranje rekonstrukcije ulica 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana do kraja godine, dok 2016. kreće i rekonstrukcija Ruzveltove i Ulice Mije Kovačevića.

Beograd će morati dobiti metro, to je u planu i na tome se radi, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. "Brojimo putnike i promet u Beogradu i kada to bude gotovo, moći ćemo izaći sa idejom kako ćemo raditi prvu liniju metroa", najavio je Vesić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Vesić je podsjetio da je još prethodna gradska uprava angažirala francusku kompaniju da uradi idejno rješenje prve linije metroa, ali da je neophodno da budu obuhvaćene i promjene kao što su "Beograd na vodi" i željeznička stanica "Prokop", piše B92.

Gradski menadžer je ukazao da Beogradu nije potreban težak metro, da postoje laki metroi i kombinacije tramvaja i metroa i najavio širenje tramvajske mreže, tračnice preko mosta na Adi i da će od okretnice na Autokomandi šine biti produžene prema Višnjici. Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počet će 10. kolovoza i trajat će 120 dana, a plan je da u narednih pet godina kompletan centar grada, između Zelenog Venca, Trga Republike, Pariske ulice i Braće Jugovića, postane pješačka zona, potvrdio je Vesić.

Kopirati
Drag cursor here to close