Važna obavijest

Inspekcija naložila - Benzinske crpke u Mostaru povući će ove proizvode s polica

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki/pumpi jest promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to...
Gospodarstvo / Flash | 10. 11. 2023. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar, Odjel za gospodarske, komunalne i inspekcijske poslove, Služba za inspekcijske poslove izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki/pumpi u Mostaru.

“Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki/pumpi na području grada Mostara a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki/pumpi jest promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to:

– promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakovanjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl.

S tim u vezi, na benzinskoj pumpi ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja hrenovki i sličnih proizvoda
– promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakovan sladoled i pivo pakovano u nepovratnu ambalažu.

Pozivamo trgovce da sa polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih pumpa, povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonu.

Tržišna inspekcija Grada Mostara, će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih pumpa sa aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima, u periodu:15.11-30.11.2023.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna je;

– za pravne osobe 3.000.00 KM – 15.000,00 KM

– za odgovorne osobe u pravnoj osobi 1.000,00 KM-2.000,00 KM, stoji u dopisu Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close