Koridor Vc

Azerbajdžan želi graditi mostarsku dionicu i tunel Prenj

Gospodarstvo / Flash | 10. 10. 2016. u 12:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Azerbajdžan je izrazio snažnu zainteresiranost zainvestiranje u prometnu infrastrukturu u BiH, a izrazio je izdvojio četiri konkretna projekta: brza cesta Lašva – Travnik, tunel Prenj na Koridoru Vc, te dionice Mostar – sjever i Mostar – jug na autocesti na Koridoru Vc.

Azerbejdžanska strana, odnosno kompanije iz ove zemlje, žele da se što prije završi administrativno-pravna procedura kada su u pitanju navedeni projekti i odrede rokovi za realizaciju, a spremni su raditi i na izradi projektne dokumentacije.

Kako je priopćeno, pored ovih projekata, Azerbajdžan je zainteresiran i za sve druge infrastrukturne projekte za čiju su realizaciju zadužene niže razine vlasti i druga nadležna ministarstva u cijeloj BiH.

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko izrazio je zadovoljstvo konkretnim ponudama azerbajdžanske strane, naglasivši kako je izgubljeno suviše vremena i da se sada mora maksimalno ubrzati rad na projektima prometne infrastrukture, a da je jedan od glavnih mehanizama uspostava javno-privatnog partnerstva sa kompanijama koje žele raditi na izgradnji autoceste na Koridoru Vc.

Šef diplomatske misije Azerbajdžana je ministra Jusku upoznao s namjerom Azerbajdžana da u infrastrukturne projekte u BiH uloži milijardu eura, priopćeno je iz Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close