Tenderi

Autocesta kreće na sjever

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2014. u 11:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavile su 31. listopada međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku pretkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Zenica sjever – Zenica jug, poddionica Klopče – Donja Gračanica.

''Realizacija novog investicijskog ciklusa izgradnje autoceste na Koridoru Vc se nastavlja. Podsjećam da smo nedavno započeli izgradnju prve poddionice na dionici Zenica jug – Zenica sjever, a već početkom slijedeće godine krećemo s izgradnjom autoceste do Donje Gračanice'', izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Na poddionici Klopče – Donja Gračanica nalaze se četiri vijadukta, dva tunela i jedno odmorište. Riječ je o poddionici koja prolazi kroz vrlo nepovoljan morfološki teren.

Sredstva za izgradnju ove dionice osigurana su iz sredstava Fonda za međunarodni razvoj OFID (OPEC), a rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru Vc poddionica Klopče – Donja Gračanica je 30 mjeseci.

''JP Autoceste FBiH će objaviti i međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku pretkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Međugorije'', priopćeno je iz ovog poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close