Struka treba odlučiti

Auto-put od Sarajeva do Srbije je krupno političko pitanje

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2017. u 16:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je danas da je izgradnja auto-puta od Sarajeva k Srbiji krupno političko pitanje i zauzeo se da struka da odgovor koja je trasa najpovoljnija.

"Shodno nadležnostima, Grad Istočno Sarajevo neće biti institucija koja će staviti točku na ovo pitanje", rekao je Vuković novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, u gradskoj administraciji zainteresirani su za postojanje što više putnih komunikacija i nijedna nije viška, ali za pravi stav o trasi auto-puta do Srbije nedostaje puno podataka, javlja Srna.

"To pitanje treba biti pitanje struke, da struka procijeni koja je najpovoljnija trasa, i s aspekta broja stanovnika i s aspekta prirodnih trasa kuda treba da idu prometne komunikacije", istaknuo je Vuković.

Navodeći da je bitno voditi računa o stavu Srbije o tome, Vuković je rekao da prijedlozi federalnog premijera Fadila Novalića nisu kompatibilni sa izjavama premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Vučić je jasno rekao - Mi ćemo put voditi do Vardišta, a u BiH neka se dogovore kuda će ići trasa do granice", podsjetio je Vuković i dodao da se Novalić prije par dana založio da ta komunikacija ide na drugi kraj, preko Tuzle i Bijeljine, zbog broja stanovnika.

Prema Vukovićevim riječima, ne treba zanemariti i stav onih koji će investirati izgradnju prometnice, a to su strani fondovi.

"To je krupno političko pitanje. Ne vjerujem da će se brzo riješiti, niti da će od nas zavisiti. Struka treba dati mišljenje", zaključio je Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close