Žensko poduzetništvo

Asocijacija poslovnih žena ''One'' za jačanje ženskog poduzetništva

Gospodarstvo / Flash | 10. 10. 2012. u 10:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istaknute bh. poduzetnice Bosne i Hercegovine osnovale su u Sarajevu Asocijaciju poslovnih žena “One” sa ciljem jačanja društvenog okvira za razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini i predstavljanja razvojnih mogućnosti ženskog poduzetništva u BiH.

Osnivanjem ove Asocijacije Bosna i Hercegovina postala bogatija za još jednu nevladinu organizaciju kako bi se u budućnosti intenzivnije radilo na promoviranju i osnaživanju ženskog poduzetništva u BiH.

Predsjednica Asocijacije poslovnih žena “One”, mr.sci.ph, Aida Zubčević i vlasnica tvrtke Faveda d.o.o. kaže da će ova Asocijacija raditi na intenzivnom međusobnom povezivanju žena poduzetnica sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

“Svijest o značaju ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, a poduzetnice se svakodnevno suočavaju s problemima i preprekama koje direktno utječu na ekonomski razvoj države. Stoga smo odlučili da kroz Asocijaciju poslovnih žena radimo na jačanju uslova za razvoj ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da kroz izgradnju dobre poslovne mreže gradimo osnovu za uspješno poslovanje”, navodi mr.sci.ph, Aida Zubčević te dodaje da će ova Asocijacija ženama poduzetnicama nuditi i stručne savjete o poduzetništvu te informacije o financijskim i edukativnim mogućnostima.

Asocijacija poziva sve žene poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, koje imaju registrirane pravne subjekte da se uključe u rad Asocijacije i ostvare mogućnost povezivanja s drugim ženama poduzetnicama iz Bosne i Hercegovine, te na taj način podrže aktivnosti Asocijacije s ciljem dobivanja što jasnije slike o situaciji ženskog poduzetništva u BiH.

Osnivanje Asocijacije dio je projekta “Invest for the Future BiH”, koji je dio regionalne inicijative Invest for the Future, finansirane od U.S. Department of State. Cilj ovog projekta je jačanje ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini te podizanje svijesti o važnosti ženskog poduzetništva i njenoj promociji.

Kopirati
Drag cursor here to close