Dogovoreno

Arhitekt iz Venecije pravi pješački most na Neretvi

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2016. u 15:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz nazočnost gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i predsjednika talijanske Regije pokrajine Abruzzo Luciano D'Alfonso, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg te načelnici općina Čitluk i talijanske općine Manoppello Ivo Jerkić i Gennaro Matarazzo potpisali su danas u Mostaru sporazum o prijateljstvu i suradnji između te dvije općine.

Kako je priopćeno iz Gradske uprave Mostara, svi su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma koji će, kako je navedeno omogućiti suradnju na konkretnim projektima, posebice u oblasti vjerskog turizma, po čemu su te dvije općine poznate.

Tijekom sastanka gradonačelnik Bešlić i predsjednik regije Abrzuzzo D'Alfonso dogovorili su izradu projekta jednog pješačkog mosta preko rijeke Neretve kojeg bi uradio arhitekt iz Venecije.

Tijekom boravka u Mostaru, kako je priopćeno, predviđen je obilazak Franjevačkog samostana i crkve Sv. Petra i Pavla, Studentskog doma i Centra za dijalog kojeg grade franjevci te obilazak stare povijesne jezgre grada i Starog mosta. Planirana je posjeta i Zračnoj luci Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close