4,663 dolara

Amerikanci u šoku, gorivo odavno nije bilo tako skupo

Rastuće cijene goriva pogađaju i Sjedinjene države, a ovako visoke cijene nisu zabilježene od 2014.
Gospodarstvo / Flash | 06. 02. 2022. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rastuće cijene goriva pogađaju i Sjedinjene države, a ovako visoke cijene nisu zabilježene od 2014.

Kako međunarodne cijene sirove nafte rastu na iznad 92 dolara po barelu, cijene benzina u SAD-u nastavljaju rasti i u petak su dosegle najvišu od rujna 2014., kada je nacionalna prosječna cijena galona običnog benzina bila 3,423 dolara, pokazuju podaci AAA.

Cijene benzina u Americi nastavile su rasti šesti tjedan zaredom, nakon što je prošli tjedan nacionalni prosjek iznosio 3,366 dolara po galonu, prenosi Tportal.hr.

Dana 4. veljače, prosječna cijena u svakoj državi u Sjedinjenim Državama bila je iznad 3 dolara po galonu, uključujući Texas, Mississippi, Arkansas i Alabama, koji tradicionalno imaju najnižu prosječnu cijenu benzina u cijeloj državi, prema podacima AAA. Prosječna cijena benzina u Kaliforniji u petak je iznosila čak 4,663 dolara.

Nacionalni prosjek od 3,42 dolara mogao bi srušiti najvišu razinu iz 2021. već danas, rekao je u petak Patrick De Haan, voditelj analize nafte za aplikaciju za uštedu goriva GasBuddy. Najviša prosječna cijena benzina u SAD-u u 2021. godini bila je najviša od rujna 2014., a ovaj će rekord vjerojatno biti oboren danas.

U svom posljednjem izvješću za tjedan do 28. siječnja, EIA je izvijestila o rastućim zalihama benzina u SAD-u i padu implicirane potražnje za benzinom.

Kopirati
Drag cursor here to close