Mreža

Air Serbia u lipnju počinje letjeti za Sankt Peterburg, Ohrid, New York ...

Gospodarstvo / Flash | 19. 03. 2016. u 08:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalna aviokompanija Srbije 'Air Serbia' najavila je kako planira da, od 18. lipnja ove godine, uvede letove na relaciji između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji, navodi B92.

Nakon dobivanja odobrenja od vlasti, ovaj izravan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A319, koji ima osam sjedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi, priopćeno je iz te aviokompanije.

Dane Kondić, generalni direktor 'Air Serbia', je tim povodom rekao da uvođenjem letova za Sankt Peterburg, jednom od najljepših gradova Rusije, uspostavit će se novi zračni most između dvije zemlje, koji će dopuniti postojeće letove za rusku prijestolnicu, Moskvu.

"Novi letovi će predstavljati tjedni kapacitet od 768 sjedišta, koji će nam omogućiti da zadovoljimo značajnu tražnju za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, da unaprijedimo trgovinske tokove i da učvrstimo povijesne i srdačne bilateralne odnose između Srbije i Rusije", rekao je Kondić.

Inače, 'Air Serbia' od lipnja uvodi i tri tjedna leta od Beograda do Ohrida. Letovi će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom, turboelisnim avionom ATR sa 66 sjedišta.

Nacionalna avio-kompanija Srbije će povećati broj letova iz Beograda ka Dubrovniku, koje će obavljati svakodnevno, kao i učestalost letova za Pulu, uvođenjem petog tjednog leta.

Kako je priopćeno, ka Tivtu će biti uvedena dva dodatna leta tjedno, tako da će u ljetnoj sezoni na relaciji Beograd-Tivat biti 30 povratnih letova tjedno, prenosi B92. Osim ovih letova, 'Air Serbia' je za lipanj najavila i prvi izravni let iz Beograda do New Yorka.

Dodao je da je gotovo 42.000 ruskih turista posjetilo Srbiju u 2015., a procjenjuje se da je vrijednost ukupne trgovinske razmjene između dviju država tijekom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.

Zato, kaže, ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma. "Red letenja je također pažljivo osmišljen kako bi omogućio poslovnim putnicima i turistima iz Rusije pogodne veze preko našeg matičnog aerodroma u Beogradu ka ključnim destinacijama na Balkanu i u južnoj Europi, gdje imamo razvijenu mrežu letova", rekao je.

Novi letovi će dopuniti postojeće code-share letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u suradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svakog tjedna omogućiti veći izbor letova, objavio je B92.

'Air Serbia' ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prijevoznikom, koji podrazumijeva code-share suradnju na letovima između Moskve, do koje Air Serbia tijekom ljetne sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Kopirati
Drag cursor here to close