Sastanak

AgroHercegovina kod ministra Bukvarevića

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2016. u 23:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno - oslobodilačkog rata Salko Bukvarević susreo se danas s predstavnicima braniteljske poljoprivredne zadruge 'AgroHercegovina' Mostar koju su zajedno formirali demobilizirani borci bivši pripadnici Armije RBiH i HVO.

Njihov zajednički cilj je proizvodnja poljoprivrednih proizvoda za tržište kako bi prehranili obitelji. Zadrugari su predstavili osnovne ciljeve i planove za razvoj proizvodnje i zatražili pomoć resornog i drugih ministarstava u Vladi Federacije BiH.

Dogovoreno je da će biti nastavljen prijem novog broja demobiliziranih boraca u lanac zadrugara, te da će ova zadruga pripremiti projekt s kojim će aplicirati kod ovog ministarstva nakon objave javnog poziva u ožujku ove godine.

Ministarstvo će pomoći i na uvezivanju i suradnji zadruge s federalnim ministarstvima poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, raseljenih osoba i izbjeglica, te Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno - oslobodilačkog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close