Besplatne obuke

ADRA i Bingo pokreću šivaonicu u Doboju

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2017. u 07:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doboj je jedan od gradova koji je bio zahvaćen katastrofalnim poplavama 2014. godine. Mnogi stanovnici ovog grada ni tri godine poslije katastrofe koja ih je zadesila nisu uspjeli nadoknaditi materijalnu štetu koja je nastala tijekom poplava.

U skladu s tim humanitarna organizacija „ADRA“ će u suradnji s TC „Bingo“ iz Tuzle pokrenuti besplatnu obuku iz oblasti šivanje i krojenja.

Obuka je prvenstveno namijenjena ženama iz obitelji kojima su poplave 2014.godine nanijele velike gubitke, kao i ženama s invaliditetom koje veoma teško dolaze do zaposlenja.

Na osnovu modela koji smo uspješno razvili u Banja Luci želimo sličnu obuku pokrenuti i u Doboju čiji će cilj biti ekonomsko osnaživanje žena. Obuka će početi u svibnju i trajat će 4 mjeseca. Za početak će biti uključeno 5 polaznica koje će pohađati tri stupnja s tim da će završni stupanj biti posvećen redizajnu stare odjeće. Ovo će biti nastavak akcije ''Hljeb od tekstila'' koju ADRA i UG

''Mozaik prijateljstva'' realiziraju već dvije godine na području Banjaluke i Sarajeva, a sada nam je cilj da projektom obuhvatimo i Doboj.

Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili smo da je iskoristimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koji će nakon redizajna biti ponovo spremni za upotrebu.

Svi zainteresirani za obuku mogu nas kontaktirati putem maila na adresu: [email protected] ili putem telefona na broj: 065-779-701.

ADRA je već nekoliko godina fokusirana na socijalno poduzetništvo i zapošljavanje marginaloiziranih osoba, stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo educitati i zaposliti osobe koje su već dugo bez posla.

Kopirati
Drag cursor here to close