Bolja suradnja

Uvodi se avio linija Podgorica - Sarajevo

"Posebno me raduje uvođenje avio linije između Sarajeva i Podgorice, a postoje i realne šanse da bismo mogli obnoviti i avio liniju sa Zagrebom, jer što se više i bolje upoznajemo bolje ćemo surađivati i imati mnogo manje problema"
Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2019. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Podgorice dr. Ivan Vuković primio je izaslanstvo Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, koja povodom proslave 19. prosinca – Dana oslobođenja Podgorice boravi u posjeti tom gradu.

Vuković je izrazio zadovoljstvo što gradska uprava zajedno sa izaslanstvom Sarajeva proslavlja ovogodišnji Dan oslobođenja Podgorice naglašavajući da je to još jedan pokazatelj jako dobrih i prijateljskih odnosa između dva grada.

"Odnosi Podgorice i Sarajeva su na izvanrednom nivou o čemu najbolje svjedoči niz susreta u posljednjem periodu i uvjeren sam da će se naša suradnja i ubuduće intenzivno razvijati i produbljibvati u svim oblastima", istaknuo je gradonačelnik Podgorice.

On je naglasio da u narednom periodu treba zajednički raditi na poboljšanju putne infrastrukture u cilju bržeg i jednostavnijeg povezivanja, dodajući da i na planu kulture postoji veliki potencijal za unapjređenje suradnje, kao i u oblasti snaženja ekonomskih odnosa, navodi se na službenoj stranici grada.

"Suradnju na kulturnom planu ćemo produbiti razmjenom kvalitetnih kulturnih sadržaja i gostovanjima umjetnika koji će obogatiti kulturnu ponudu Podgorice i Sarajeva, kao i dodatno povezati i umrežiti institucije kulture i kulturne stvaratelje u regiji", istaknuo je Vuković.

Čestitajući praznik Podgorice, Skaka je priopćio da je interes Sarajeva bolja povezanost sa Podgoricom koja će rezultirati još intenzivnijom suradnjom i realizacijom zajedničkih projekata.

Foto: Grad Podgorica / Detalj sa sastanka

Gradonačelnik Sarajeva se suglasio sa gradonačelnikom Vukovićem da neadekvatna cestovna infrastruktura predstavlja problem u zbližavanju i povezivanju dva grada i dva naroda i naglasio da su u tom dijelu već pokrenute određene inicijative za uspostavljanje avio linije Sarajevo – Podgorica čime će se nadomjestiti nedostatak u komunikaciji između dva grada u cestovnoj infrastruktri.

"Posebno me raduje uvođenje avio linije između Sarajeva i Podgorice, a postoje i realne šanse da bismo mogli obnoviti i avio liniju sa Zagrebom, jer što se više i bolje upoznajemo bolje ćemo surađivati i imati mnogo manje problema", ocijenio je Vuković.

Skaka je tijekom susreta predložio da se naredni Summit gradonačelnika regije održi u Podgorici tijekom naredne godine, kako bi gradovi regije ujedinjeni donosili odluke i uticali na kreiranje politika koje doprinose razvoju i stabilnosti regije.

Gradonačelnik Vuković je podržao tu ideju ističući da je summit još jedan način da se dodatno učvrsti regionalna suradnja i naglasio da je Podgorica spremna da naredne godine organizira i ugosti gradonačelnike glavnih gradova regije.

Kopirati
Drag cursor here to close