Poznat i datum prve isporuke

U BiH stiže pola milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa

Vlada FBiH je naložila Zavodu za javno zdravstvo da s Medimpexom iz Vogošće već sutra potpišu ugovor, a Medimpex ima rok od tri radna dana da dostavi 100.000 cjepiva "Sputnjik V".
Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2021. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine je završena u utorak kasno navečer, a odlučeno je da će kompanija Medimpex nabaviti 500.000 "Sputnjik V" cjepivo.

Nakon dužeg zasjedanja Ad hoc tijela za nabavku cjepiva u Federaciji BiH i kraćeg zasjedanja Vlade FBiH odlučeno je da se u ovom trenutku ide u nabavku cjepiva sa firmom Medimpex, a da u narednom razdoblju budu uključene i druge veledrogerije koje danas nisu uspjele dostaviti kompletnu dokumentaciju.

Vlada FBiH je naložila Zavodu za javno zdravstvo da s Medimpexom iz Vogošće već sutra potpišu ugovor, a Medimpex ima rok od tri radna dana da dostavi 100.000 cjepiva "Sputnjik V".

Ukoliko ovaj ugovor bude potpisan sutra, cjepivo bi u Federaciji BiH trebalo da budu najkasnije do ponedjeljka.

Ugovor sa ovom firmom obuhvaća ukupno 500.000 cjepiva koje bi trebalo da dostave u narednom razdoblju. Banka preko koje bi trebalo da idu akreditivi je vjerojatno Sparkasse.

S obzirom na to da do danas mnoge kompanije nisu dostavile kompletnu dokumentaciju koja je Zavodu potrebna kako bi bio sklopljen ugovor za nabavku vakcina, odlučeno je da Ad hoc tim nastavi pregovore i sa tim kompanijama, prenosi Kilx.ba.

Na stolu je bilo i moguće odlaganje odluke o sklapanju ugovora do petka, no u ovom momentu hitnosti to nije bila najbolja opcija.

Ad hoc tim je na današnjoj sjednici obavio pregovore putem videolinka sa kompanijama koje su naknadno dostavile informativne ponude za nabavku, a to su Medimpex, CEE-MED iz Hadžića i Bosnalijekom.

Kopirati
Drag cursor here to close