Energetska učinkovitost

Slaba zainteresiranost stanovnika Mostara za smanjenje računa za struju

Energetska učinkovitost je suma isplaniranih i provedenih mjera čiji je cilj korištenje minimalno moguće količine energije tako da razina udobnosti i stopa proizvodnje ostanu sačuvane.
Gospodarstvo / Flash | 23. 02. 2018. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Centru za kulturu organizirana je večer sa građanima u organizaciji Grada Mostara, gdje su se zainteresirani mogli pobliže upoznati o energetskoj učinkovitosti.

Ne baš preveliki broj stanovnika Mostara, te pojedinih institucija došli su da se upoznaju o ovom projektu, kako to primjeniti na svom objektu, te što je Grad Mostar do sada uradio po tom pitanju.

Projekt energetske učinkovitosti zainteresiranima predstavio Darko Knezović, koji je govorio i o projektima Grada Mostara po pitanju energetske učinkovitosti.

Energetska učinkovitost je suma isplaniranih i provedenih mjera čiji je cilj korištenje minimalno moguće količine energije tako da razina udobnosti i stopa proizvodnje ostanu sačuvane.

Večeri sa građanima su besplatne konzultacije i edukacije koja CRP i EFEKT mreža uz podršku Grada Mostara nude građanima, a sve s ciljem predstavljanja načina i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u gradovima i domaćinstvima.

O toplim i energetski učinkovitim domovima u stambenim objektiva (stolarija, ispravni načini ugradnje) govorit će se 28.2. od 18 sati u Centru za kulturu, kada će predavač biti dipl.ing. građevinarstva sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Dragan Katić.

O mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti govorit će se na istom mjestu od 18 sati 7.3. kada će predavači biti predstavnici banaka Raiffeisen, NLB, UniCredit, te mikrokreditne organizacije 'Partner'. Ulaz na ova predavanja je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close