Gubici

Općina prodaje autobusnu stanicu

Prije nekoliko mjeseci, prijevoz putnika u srebreničkoj općini preuzelo je zvorničko poduzeće 'Euro petrol oil' koje je ukinulo nekoliko linija zbog nerentabilnosti.
Gospodarstvo / Flash | 06. 11. 2019. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas Srni da općina nastoji pronaći kupca za objekat Autobusne stanice ili da ga, u krajnjem slučaju, općina kupi i privede drugoj namjeni za potrebe ovdašnjeg stanovništva.

On je istaknuo da Srebrenica, zbog malog broja stanovnika i posebno putnika koji koriste autobusni prevoz, nema potrebu za autobuskom stanicom jer donosi financijske gubitke.

"Postojeće potrebe za autobusnim prijevozom može zadovoljiti uređeno autobusno stajalište koje namjeravamo izgraditi, a postojeći objekat autobusne stanice planiramo preurediti u svečani salon jer u ovom mjestu nema objekta u kome se mogu organizirati određene svečanosti i zabave za kojima postoji potreba", pojasnio je Grujičić.

Krajem prošle godine prestala je sa radom Autobusna stanica u Srebrenici jer je banka oduzela taj objekat zbog duga, odnosno naplate garancije od poduzeća 'Drinatrans' iz Zvornika za neizmireni kredit njihovog poslovnog partnera 'Bobar banci'.

Po istom osnovu, banka je preuzela i autobusko parkiralište ove firme u Potočarima čime je ona ostala bez imovine u srebreničkoj općini. I pored prekida rada Autobusne stanice i dalje je korišteno stajalište za autobuse ispred tog objekta.

Prije nekoliko mjeseci, prijevoz putnika u srebreničkoj općini preuzelo je zvorničko poduzeće 'Euro petrol oil' koje je ukinulo nekoliko linija zbog nerentabilnosti.

Ranije je ukinuta linija prema Istočnom Sarajevu, a Srna neslužbeno saznaje da predstoji ukidanje i jedine autobusne linije iz ovog mjesta prema Banja Luci, te da će ostati samo linije prema Zvorniku, Bijeljini i Brčkom i nekoliko sezonskih linija za prijevoz đaka.

Preostali stanovnici Srebrenice, koji imaju potrebe za autobusnim prijevozom trpe posljedice ekonomske neisplativosti i ukidanja autobusnih linija zbog malog broja putnika i prinuđeni su da se snalaze.

Kopirati
Drag cursor here to close