Okupljanje

Brojni domaćini i turisti uživali u Festi od kamenica

Slasne kamenice su nudili školjkari po simboličnoj cijeni od 6 kuna po komadu: Josip Bazdan, Zdenko Čilić i Jocko Božović.
Gospodarstvo / Flash | 25. 03. 2018. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, u subotu, 24. ožujka ispred crkve sv.Vlaha s početkom u 11 sati, održala se tradicionalna Festa od Kamenica.

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti uživali su na Stradunu u ovoj morskoj deliciji, koja je baš u ovo doba godine najukusnija. Ljubitelji ove poslastice okrijepili su se i dobrom kapljicom vina Vinarije Andrović iz Ponikava po cijeni od 10 kuna po čaši.

Slasne kamenice su nudili školjkari po simboličnoj cijeni od 6 kuna po komadu: Josip Bazdan, Zdenko Čilić i Jocko Božović.

Održan je i nastup Udruge Dubrovački primorski svatovi, koji je ovu subotu održan i u okviru projekta 'Subotnje jutro u Gradu', kao poklon Turističke zajednice grada Dubrovnika svim gostima Dubrovnika tijekom cijele zime, uz gratis razglede Grada na engleskom jeziku.

Priča o kamenici kao školjki afrodizijačkih svojstava poznata je od davnina kada su je na renesansnim gozbama dubrovačke vlastele sa zadovoljstvom kušali onodobni plemenitaši. Legenda o magičnim svojstvima ove školjke nije bila tajnom ni za austrijske careve koji su je često uživali na svojim jelovnicima.

Riječ je o kamenici iz Malostonskog zaljeva, gdje se uzgaja u najčistijem i najbistrijem moru svijeta. Kamenice su najzrelije i najukusnije u ožujku kada se slavi blagdan sv. Josipa, a gastro stručnjaci spominju da je kamenice najbolje služiti svježe otvorene i začinjene limunovim sokom, priopćeno je iz Turističke zajednice Dubrovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close