Donacija

BHANSA dobila specijalno namjensko vozilo

Na vrijednoj donaciji najsrdačnije se zahvalio i direktor BHANSA-e Davorin Primorac, koji je naglasio da će donacija Vlade Japana pomoći da cjelokupne usluge BHANSA-e i Međunarodnog aerodroma Sarajevo budu podignute na viši nivo
Gospodarstvo / Flash | 14. 02. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović prisustvovao je u petak u Sarajevu svečanosti primopredaje donacije Vlade Japana Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Vlada Japana donirala je BHANSA-i meteorološku opremu za potrebe operativnih službi kontrole letenja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i specijalno namjensko vozilo, čija je ukupna vrijednost oko 618.000 KM.

Uručujući donaciju, veleposlanik Japana u BiH, Nj. E. Hidejuki Sakamoto izrazio je zahvalnost Ministarstvu komunikacija i transporta BiH za koordinaciju i suradnju u ovom projektu. Veleposlanik Sakamoto naglasio je da Japan pridaje veliki značaj unapređenju komunikacija, koje su, kako je rekao, glavni most koji povezuje ljude, društva, gospodarstva i države. S tim u vezi, veleposlanik Sakamoto izrazio je želju da uručena donacija postane simbol dobrih bilateralnih odnosa Japana i BiH.

Foto: Ministarstvo komunikacija i transporta BiH / Obilazak prostorija BHANSA-e

Izražavajući veliku zahvalnost Vladi Japana i veleposlaniku Sakamotu na vrijednoj donaciji, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović izrazio je očekivanje da će se suradnja sa Vladom Japana nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo krajnjih korisnika u oblasti transporta u Bosni i Hercegovini, a u cilju unapređenja ekonomskog i društvenog razvoja Bosne i Hercegovine.

Na vrijednoj donaciji najsrdačnije se zahvalio i direktor BHANSA-e Davorin Primorac, koji je naglasio da će donacija Vlade Japana pomoći da cjelokupne usluge BHANSA-e i Međunarodnog aerodroma Sarajevo budu podignute na viši nivo, te omogućiti korisnicima usluga vrhunsku informiranost o vremenskim prilikama tijekom letova.

Foto: Ministarstvo komunikacija i transporta BiH / Detalj sa svečanosti uručenja donacije

Uručena donacija dio je granta Vlade Japana, čiji je prvi dio realiziran u studenom 2019. godine, kada su Javnom poduzeću Autoputevi Republike Srpske donirana tri specijalna patrolna vozila namijenjena unapređenju sigurnosti prometa na auto – cestama. Ukupna vrijednost oba dijela granta Vlade Japana je oko 1.238.000 KM, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close