U prvih pola godine

5,2 posto manje poziva za sufinanciranje poduzetnika u BiH

U navedenom periodu raspisano je 99 grantova za različite oblasti razvoja biznisa.
Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2021. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih šest mjeseci 2021. godine objavljeno je 429 poziva za sufinanciranje poduzetnika i gospodarstva u BiH, što je za 5,2 posto manje nego u istom periodu prošle godine, podaci su agencije Briefing za praćenje i analizu tendera.

Od ukupnog broja poziva za financiranje privrede njih 30 se odnosi na podršku biznisu koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa.

U navedenom periodu raspisano je 99 grantova za različite oblasti razvoja biznisa. Podrška ženskom poduzetništvu se pominje u 27 poziva. Objavljeno je 26 poziva za razvojne kredite a za pokretanje posla i startup poduzeća izašlo je 39 poziva.

''U prvoj polovini prošle godine objavljeno je 125 poziva za podršku poslovanju zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa. Ove godine taj broj je značajno manji. Generalno, kada poredimo period od 2018. godine do danas imamo stalni pad broja poziva za financiranje gospodarstva'', istaknuo je Tarik Džaferović, direktor agencije Briefing.

Pozive za financiranje gospodarstva objavljivala su uglavnom nadležna ministarstva, gradovi, općine, razvojne agencije, veleposlanstva te domaće i strane nevladine organizacije.

Analiza agencije Briefing obuhvaća objave javnih poziva za financiranje/sufinanciranje poduzetnika, dodjele sredstava za razvoj biznisa, kreditna sredstva, grantove u svim službenim i dnevnim novinama te preko 2.500 web stranica naručitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close