Rezovi

1.100 ljudi odlazi s federalnih jasli

Gospodarstvo / Flash | 18. 05. 2016. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnička pomoć koju pruža Međunarodni monetarni fond čak je i bitnija nego financijska, izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić tijekom razgovara s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda koje je predvodio šef Misije za BiH Nadeem Ilahi.

Cilj boravka Misije MMF-a u Bosni i Hercegovini su pregovori o novom aranžmanu vrijednom više od jedne milijarde konvertibilnih maraka, a Novalić je zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji.

Jedna od tema o kojima je razgovarano je i racionalizacija broja uposlenih u javnom sektoru.

Prema riječima premijera, u Federaciji BiH je do 2010. godine broj uposlenih u javnom sektoru rastao po stopi od 10,5 posto godišnje. Od ukupnog broja uposlenih u tom sektoru na svim razinama vlasti u FBiH, na federalne institucije se odnosi 14 posto, dok je najveći dio od 69 posto na županijskim razinama.

Vlada FBiH je uvela moratorij na zapošljavanje, a lani je broj uposlenih smanjen za 1.759, dok se ove godine očekuje smanjenje za daljnjih 1.100.

Danas je, između ostalog, razgovarano i o modelima financiranja izgradnje autoceste na Koridoru Vc, privatizacijskim procesima i bankarskom sektoru, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

I federalna ministrica financija i dopremijerka Vlade FBiH Jelka Milićević sa suradnicima razgovarala je danas u prostorijama Federalnog ministarstva financija s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda.

Milićević je upoznala izaslanstvo MMF-a o provedbi Reformske agende odnosno započetim reformskim procesima u Federaciji BiH, glavnim ciljevima Vlade FBiH u pogledu fiskalnih reformi, Zakonu o porezu na dobit, parafiskalnim nametima, neizmirenim obavezama kao i o koordinaciji politika sa županijama, općinama i izvanproračunskim fondovima.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boravi u našoj zemlji od 10. do 24. svibnja kako bi razgovarala o uvjetima novog kreditnog aranžmana za Bosnu i Hercegovinu u iznosu većem od milijardu konvertibilnih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close