Ekologija

Od izvora do mora završen u Sarajevu

Završen projekt Od izvora do mora, prikupljeno više od pet tona otpada tijekom sedam akcija čišćenja širom BiH
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 10. 2021. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coca-Colin projekt Od izvora do mora, nakon uspješno realiziranih akcija prikupljanja otpada u sedam lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, završen je danas u Sarajevu.

Više od 500 volontera sudjelovalo je u akcijama tijekom protekla dva mjeseca.

Događaju kojim je i službeno obilježen završetak projekta, prisustvovali su predstavnici institucija i organizacija koje su podržale projekt, te predstavnici medija i građani Sarajeva koji su se priključili posljednjoj akciji čišćenja.

Foto: PR / Završnica projekta Od izvora do mora u parku Hastahana

”Drago mi da danas vidim ovoliko mladih ljudi na akciji u Sarajevu, jer ipak na kraju sve ovo što radimo, radimo zbog vas, a čistiji grad ostaje vama. Posebno se zahvaljujem našim partnerima iz Konzuma i Merkatora koji su danas s nama. Isto tako se zahvaljujem i pozdravljam institucije koje su podržale projekt, i naravno gradonačelnicu gospođu Benjaminu Karić koju nam je drago vidjeti i s kojom se nadamo da se ćemo imati priliku surađivati i 2022. godine, kada planiramo da još jače i u još većem volumenu nastavimo projekt. Sretno čišćenje svima i puno hvala na dolasku”, rekao je Bruno Jelić direktor Odjela za korporativne poslove i održivost, Coca-Cole HBC Adria.

Više od stotinu sudionika, srednjoškolaca ali i studenata, kao i ostalih volontera okupilo se u parku Hastahana, i usprkos hladnom sarajevskom jutru, krenulo u akciju čišćenja u četiri rute - ka željezničkoj stanici, Vilsonovom šetalištu i kroz centar prema parku kod Druge gimnazije.
 
Projekt Od izvora do mora je počeo u Hrvatskoj 2018. godine, a od ove godine se prvi put realizirao i u Bosni i Hercegovini i to u suradnji s lokalnim NVO – Eko centar iz Višegrada i UG Ruke iz Sarajeva.

Aktivnosti projekta su fokusirane na akcije čišćenja, naročito područja uz vode — rijeke i jezera od ambalažnog otpada, ali ne zanemarujući kopneni dio, kako bi potaknuli građane na primjereno odlaganje i razdvajanje otpada a posebno na čuvanje vodnog bogatstva.

Akcije prikupljanja otpada realizirane su u Višegradu, Foči, Rudom, Bihaću, Tomislavgradu, Tuzli i posljednja u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close