Vrelo Miljacke

Zavirite u neobičan i zagonetan pejzaž gdje ptice zadovoljno pjevaju

Tu ptice zadovoljno pjevaju, a posjetitelji koji dođu im zavide
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 01. 2021. u 14:12 Bljesak.info
Vrelo Miljacke

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mapa kulture, udruga za promociju kulture, tradicije i turizma u BiH napravila je video o vrelu Miljacke.

Rijeka Miljacka svojim sjajem i čarolijom zanese mnoge posjetitelje koji dođu u Sarajevo, opisali su iz Udruge, navodiće da dok god protiče krije i krit’ cće tajne mnogih Sarajlija.

''Jednostavno mala rijeka prepuna mostova ljubavi, prijateljstva i istinskih vrijednosti. Za razliku od drugih, sarajlije imaju mogućnost da uživaju u beskrajnoj ljepoti Miljacke o kojoj je pisano i pjevano u više navrata. Samo oni čije najvecće tajne krije ova malena rijeka odu na njen izvor, a na izvoru sarajevska bajka počinje. Igra bezbroj potoka i voda isprepletenih s kamenjem i okolnom šumom daju fascinantne pejzazže zbog kojeg sve više ljudi se odlučuje da posjeti ovu lokaciju koja podsjeća na lokacije iz najpoznatijih svjetskih bajki'', rekli su iz Udruge.

To je mjesto koje je odličan primjer kako da razumijemo što je to priroda, a ta priroda je knjiga s bezbroj stranica i sa beskonačno mnogo sadržaja.

Tu ptice zadovoljno pjevaju, a posjetitelji koji dođu im zavide jer bi vrlo rado zamijenili mjesta i ostali tu, u šumi, na 1010 metara nadmorske visine, a samo 2 kilometra od centra Pala.

Kopirati
Drag cursor here to close