Neugodan komentar

Zašto iz Komosa 'sramote' one koji dobrovoljno čiste Mostar?

Nakon provedene akcije JP Komos je, nakon što je uklonio sav otpad koji su članovi Udruženja ''Krugovi prošlosti'' prikupili u svojoj akciji, ostavio neugodan komentar na njihovu akciju.
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 03. 2022. u 11:08 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amra Kezo, predsjednica Udruženja ''Krugovi prošlosti'' i organizatorica nedavne akcije čišćenja platoa ispod Starog mosta i korita rijeke Radobolje neugodno je iznenađena komentarom JP Komos na ekološku akciju koju je provelo ovo udruženje.

Naime, povodom obilježavanja Međunarodnog dana voda članovi udruženje prošlog tjedna proveli su akciju čišćenja ovog dijela. Nakon provedene akcije JP Komos je, nakon što je uklonio sav otpad koji su članovi ovoga udruženja prikupili u akciji, ostavio neugodan komentar na njihovu akciju.

''Što da vam kažem, šokirana sam njihovom izjavom. Ovo je bila jedna dobronamjerna akcija gdje smo mi članovi udruženja 'Krugovi prošlosti' i građani htjeli pridonijeti gradu Mostaru i javnim ustanova jer bez obzira koliko god oni sami budu čistili bez nas građana ne mogu načistiti dovoljno. Međutim njihov komentar, gdje navodno mi nismo ništa čistili i loše smo očistili, je njihova sramota i bruka'', kazala je u izjavi za Bljesak.info.

Podsjetimo, po nalogu Odjela za komunalne i inspekcijske poslove radnici Komosa iz jedinica čistoća i zelene površine obavili su čišćenja platoa ispod Starog mosta i dijela korita Radobolje. Naveli su kako je pri tome veća količina otpada i divljeg raslinja očišćena i odvezena na deponiju.

''Ovom prilikom moramo javnost upoznati da je prije nekoliko dana upravo ovaj isti lokalitet 'čišćen' od strane jednog lokalnog udruženja, čime su se hvalili na društvenim mrežama'', poručili su iz Komosa, kritizirajući način čišćenja od strane udruženja.

Kezo objašnjava, kako je ovo udruženje sastavljeno većinom od turističkih djelatnika te je cilj ove ekološke akcije bio očistiti našu sramotu i pokazati turistima pravu ljepotu rijeke Radobolje.

''Naša uobičajena ruta kuda pokazujemo ljepote grada turistima je od Franjevačke crkve do kraja Starog grada. Međutim, nezgodno je pričati o ljepotama kada kraj Hotela Mariott dijelom kuda protječe rijeka Radobolja stoji šut ili kada se i mjeseca dana jedan najlon provlači rijekom. Mi smo zbog toga odlučili dobronamjerno, bez ikakve financijske koristi, očistiti ovaj dio grada. Alat smo posudili od građevinskih firmi jer nam Komos nije htio dati svoj alat u najam. Počistili smo sve i sada je to vidljivo'', objasnila je Kezo.

Zahtjev za odvozom prikupljenog šuta Udruženje je poslalo načelnici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amiri Trbonja koja je na osnovu tog zahtjeva uputila nalog JP Komos da pokupi otpad koji su prikupili članovi Udruženja ''Krugovi prošlosti''.

''Radnici su stvarno sve očistili, ne mogu kritizirati radnike, oni su odlično svoj posao odradili. Mi smo im odnijeli hranu i piće. Da Komos pošalje radnike čekali smo tri dana, ali nema veze stigli su, počistili su sve što smo im rekli da počiste. Ali vidjeli ste na kraju rezultat i komentar. Ne znam tko je pisao njemu na čast neka služi'', kazala je Kezo za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close