HPD Prenj 1933 Mostar

Volujak i Lebršnik u znaku broja deset

''Volujče nosimo te u srcu i do sljedećeg puta ostani što jesi… Čudo prirode!'', poručuju članovi HPD Prenj 1993 Mostar.
Gospodarstvo / Ekologija | 24. 11. 2020. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarski pohod članova HPD Prenj 1933 Mostar krenuo je u subotu 21.11. u 6 sati.

Planinari su puni dojmova odradili i ovaj izlet, a njihove dojmove možete pročitati u nastavku.

Vedri Mostar nakon dva sata vožnje zamijenilo je tmurno i hladno vrijeme istočne Hercegovine s jakim udarima vjetra i snijega. Zimski uvjeti na putu, lanci na kotačima postaju neophodni za nastavak puta prema Planinarskom domu na planini Volujak.

Foto: HPD Prenj 1933 / Volujak i Lebršnik u znaku broja deset

Dolazak na -10 temperaturu, zima pred očima, hladni obrazi, ruke, vjetar koji puše, pahulje koje padaju, postaju stvarnost za planinarsku ekipu.

Cilj, vrh Orlovac na planini Lebršnik na 1.985m, postaje želja, želja koja postaje inat, a inat je u našim genima, i nije moglo proći drugačije nego s ostvarenim ciljem.

Priroda i planina pokazuju svoju privlačnost, zanosno Jagodino jezero je zaleđena površina koja u očima promatrača svijetli u tmurnom danu, vjetar koji ledi kosti i tjera tijelo naprijed bez odmora.

Lebršnik kao da se igra s svakim tko ga posjeti, obronci, doline, usjeci, okružen maglom, oblakom, na trenutak miran i tih, pa bučan i strašan, dao je pojam čovjekove poniznosti i skromnosti naspram veličini i bogatstvu čuda prirode.

Foto: HPD Prenj 1933 / Volujak i Lebršnik u znaku broja deset

Nedjelja jutro, novi dan pred očima, sunce koje svjetluca na snijegu, svjetlost koju smo tražili i dobili na poklon, veselje i radost, i novi postavljeni cilj koji ovog puta ide i više i jače na visine od 2.336 m i 2.246 m. Vrhovi Volujka Velika Vlasulja i Trnovački Durmitor pred očima se bijele i dio ekipe kreće prema njima, a veličanstveni Kuk 1.817 m je pozvao ostatak ekipe sebi.

Temperatura +10 dan iz snova, svjetlost koja se probija kroz grane, lišće pod nogama svoju pjesmu pjeva, voda žubori, 10 sati boravka na otvorenom dušu i tijelo odmara.

Trnovačko Jezero koje se nalazi ispod Trnovačkog Durmitora oblikom srca daje nešto najljepše što priroda nudi i kazuje čovjeku, dajem ti svoje srce uzvrati mi isto.

Volujče nosimo te u srcu i do sljedećeg puta ostani što jesi… Čudo prirode!, poručuju članovi HPD Prenj 1993 Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close