Zagađenje

VIDEO Sušica puna smeća teče preko ceste

''Potok Sušica, u kojeg se zbog nepostojanja filtera direktno izlijevaju procijedne vode sa deponije, opet se izlio i teče cestom.''
Gospodarstvo / Ekologija | 25. 01. 2021. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na facebook stranici Građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' objavljena je snimka potoka Sušica, koji se izlio i teče cestom.

''Potok Sušica, u kojeg se zbog nepostojanja filtera direktno izlijevaju procijedne vode sa deponije, opet se izlio i teče cestom. Gomile smeća su, također, pored puta, a ovi prikazi su zapravo odraz dugogodišnjeg nemara naše vlasti i svi smo njihove žrtve!'', navedeno je na stranici.

Podsjetili su kako ilegalna deponija na Uborku uništava zdravlje stanovnika cijele doline Neretve i ''nitko od nas ne smije dopustiti da se ovo nastavi''. 

Nakon objave videa s Facebook profila Građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' iz J.P. Deponija d.o.o. Mostar dobili smo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

''U spomenutom članku se iznosi niz netočnih i neprovjerenih informacija gdje se između ostalog navodi i sljedeće:"Potok Sušica, u kojeg se zbog nepostojanja filtera direktno izlijevaju procijedne vode sa deponije, opet se izlio i teče cestom. Gomile smeća su, također, pored puta, a ovi prikazi su zapravo odraz dugogodišnjeg nemara naše vlasti i svi smo njihove žrtve!''

Ponovo ističemo, iako smo isto već nebrojeno puta isticali, procjedne vode sa deponije se ne izlijevaju u potok Sušicu.

Nagomilano smeće koje se može vidjeti u priloženom videu nikako nije došlo sa deponije, i vrlo vjerojatno je posljedica nesavjesnog odlaganja od strane lokalnog stanovništva.

Obzirom na navedeno, filteri (pretpostavljamo da se tu misli na prečistač) nemaju nikakve veze sa trenutnom situacijom. Također, ova deponija nije ilegalna, već sanitarna deponija koja posjeduje sve potrebne dozvole.''

Kopirati
Drag cursor here to close