Nedjelja, 5.9.2021.

UniCredit Bank d.d. i Ronilački klub „Bosna“ organiziraju akciju čišćenja rijeke Bosne

Ekološka akcija uz volonterski angažman uposlenika UniCredit Bank d.d. i njihovih članova obitelji za cilj ima očuvanje okoliša i podizanje svijesti o važnosti čiste životne sredine.
Gospodarstvo / Ekologija | 03. 09. 2021. u 11:14 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikim ekološkim akcijama, koje Ronilački kluba Bosna radi 8 godina, pokazuje se koliko je bitna briga za očuvanje prirodne sredine. Ovaj put će se na lokaciji Rimski most pa sve do Sastavaca čistiti dio korita rijeke Bosne. Eko akcija počinje u nedjelju, 05.09.2021. u 9:00 sati. Sudjelovat će članovi Ronilačkog kluba „Bosna“ i volonteri, uposlenici UniCredit Bank d.d. Mostar.

Teško je i izbrojati koliko je Eko akcija Ronilački kluba „Bosna“ do sada učinio. I pored toga što se dugi niz godina rade projekti čišćenja s mnogo ljubavi i uspjeha, i dalje je velika motiviranost da se čišćenje voda naše zemlje nastavi i dalje. Svesrdnu pomoć u realizaciji ovog projekta će pružiti kompanija UniCredit, a i sami njeni uposlenici će biti uključeni u aktivnosti čišćenja. Veliko hvala svim partnerima koji sudjeluju u realizaciji ovih aktivnosti.

“Mi ronioci najbolje znamo u kakvom su stanju naše rijeke i jezera i svakodnevno se suočavamo s ovim problemom. Samim tim, ne možemo dočekati ljepše vrijeme, čišćenje voda i rezultate ovih akcija. O tome koliko su ovakve akcije čišćenja nužne najbolje govori činjenica što se na određene lokacije ove godine ponovno vraćamo, iako smo ih čistili i prošle godine. Problem je veliki, a svijest ljudi o potrebi brige za čistoću voda se teško mijenja. Zato podržavamo i realiziramo ove aktivnosti, koje sad već kontinuirano daju određene rezultate, jer jedino tako možemo promijeniti situaciju”, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“, čiji će ronioci ponovno iznijeti iz vode razni otpad.

PR  / UniCredit Bank d.d. i Ronilački klub „Bosna“ organiziraju akciju čišćenja rijeke Bosne

“Kontinuirano radimo na tome da svojim primjerom budemo pokretač društvenih promjena, te da doprinesemo očuvanju životne sredine. Kao banka za sve što je važno, već duži niz godina podržavamo akcije čišćenja rijeka. Važna nam je briga o okolišu i prioritetno nam je očuvanje biodiverziteta rijeka koji je od neprocjenjive vrijednosti, kao i globalno podizanje ekološke svijesti stanovništva. Zahvaljujem se svim uposlenicima banke koji su se rado odazvali i priključili akciji čišćenja rijeke Bosne. Na putu ka čistijoj i zelenijoj budućnosti, planirana je i akcija čišćenja Trimuše i Radobolje u Mostaru u subotu. Radujemo se nastupajućim aktivnostima. Naš je cilj biti dio rješenja, uz stalnu posvećenost održivom stvaranju vrijednosti i potpunoj integraciji ESG principa u aktivnosti koje obavljamo.” – izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Ovakve ekološke akcije pokazuju kolika je važnost čiste životne sredine, vode koje nas okružuje, ali i ljudske odgovornosti prema eko sistemu. Važno je izgraditi održiv i odgovoran odnos prema prirodnim resursima, a razvijanje globalne svjesnosti o ovom problemu jedna je od misija Ronilačkog kluba „Bosna“.

Kopirati
Drag cursor here to close