Radna akcija UG Stari Brankovac

UG Stari Brankovac: U susret proljeću uz čistiji Mostar

Udruženje građana Stari Brankovac organiziralo je i provelo radnu akciju čišćenja i uređenja naselja Brakovac u Mostaru.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 03. 2021. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekle je nedjelje UG ''Stari Brankovac'' provelo još jednu u nizu radnih akcija. Očistili su Tabiju i Konak te ulice od SDK i Doma Armije.

Tom prilikom je Đenan Galešić sve prisutne ukratko upoznao sa starinom i kulturnim blagom koje imamo u Brankovcu.

Konak je u doba osmanske carevine bilo kulturno i zakonodavno središte Mostara s tragedijom koja se dogodila u vrijeme pripajanja BiH od strane austrougarske carevine 2.8.1978. Potom je bila vojarna austrougarske vojske do 1918.god. potom u kraljevini Jugoslaviji i od 1945. vojarna Titovoj Jugoslaviji koji mnogi pamte.

Obnova zidina Kule će učiniti ovo zdanje biserom našega grada s uređenim okolišem, navode iz ovoga naselja.

Foto: PR / Sudionici radne akcije

Akciji su se odazvali i učenici srednjih škola

Kako iz Udruženja navode, radnoj akciji se je odazvao veliki broj građana od 7 do 86 godina, ''raja'' iz svih dijelova STAROG BRANKOVCA a koji su ''žrtvovali'' možda jedini neradni dan u tjednu i uradili posao vrijedan svake pažnje.

Posebnu zahvalu upućuju Srednjoj ekonomskoj i Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi, te njihovim dvjema profesoricama čijih je 9 učenika sudjelovalo u radnoj akciji.

Iz Udruženja poručuju, da nastavljaju marljivo raditi podignute glave i svi skupa za naše zajedničko dobro i ovaj biser Starog grada.

Slijedi uređenje i farbanje ograde oko potoka, zatim uređenje parka i sadnju zelenila, postavljanje klupa i rasvjete.

Velika igraona na otvorenom

I na kraju lijepa vijest za mališane. Planirana je velika igraona na otvorenom, kako bi se mala raja mogla igrati i kvalitetno provoditi vrijeme na zraku. Iz udruženja su uputili i poruku za sve buduće roditelje ''Pozivamo sve one koji mogu neka prave malu brankovačku raju!''.

Iz udruženja poručuju da će svi sadržaji biti otvoreni za sve sugrađane.

Hvala vam na podršci i idemo dalje.

Sve njihove aktivnosti možete pratiti putem Facebook stranice: www.facebook.com/stari.brankovac

Kopirati
Drag cursor here to close