29. svibnja

Udruga 'Majski cvijet' najavljuje događaj 'BUNA na Buni"

"Ovim događajem želimo pokazati da je interes svih Mostaraca zabrana izgradnje mHE na Bunskim kanalima te da je potrebno trajno zabraniti izgradnju mHE na Bunskim kanalima, jer se spomenik prirode ne štiti gradnjom mHE.''
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 05. 2021. u 11:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka udruga "Majski cvijet" u subotu, 29. svibnja u 10 sati organizira na Bunskim kanalima događaj pod nazivom "BUNA na Buni" kojim žele skrenuti pozornost lokalne zajednice na važnost borbe protiv izgradnje mini hidroelektrana na rijeci Buni.

"Ovim događajem želimo pokazati da je interes svih Mostaraca zabrana izgradnje mHE na Bunskim kanalima te da je potrebno trajno zabraniti izgradnju mHE na Bunskim kanalima, jer se spomenik prirode ne štiti gradnjom mHE. Bunski kanali, koji su još Rješenjem iz 1970. godine proglašeni zaštićenim dijelom prirode u Zavodu za zaštitu Spomenika prirode FBiH, predstavljaju dragulj Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju Ekološke udruge Majski cvijet.

Inače, spomenuta ekološka udruga zajedno s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj/županijskoj/federalnoj razini u povodu usvajanja prostornog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2.

Kopirati
Drag cursor here to close