Misli o prirodi

Udruga EKO ZH na Blidinju obilježila Svjetski dan čistih planina

Cilj obilježavanja ovog dana je cjelokupna društvena osviještenost, jer samo savjestan pojedinac može dovesti do pozitivnog pomaka.
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 09. 2020. u 18:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH kao koordinator Eko HUB-a Široki Brijeg obilježila je proteklog vikenda Svjetski dan čistih planina u Parku prirode Blidinje, ukazavši na značaj planina i njihovo sve veće onečišćenje.

Cilj obilježavanja ovog dana je cjelokupna društvena osviještenost, jer samo savjestan pojedinac može dovesti do pozitivnog pomaka.

"Planine su čuvari biološke raznovrsnosti, one nam osiguravaju čist zrak, vodu za piće i najljepše prostore za sport i rekreaciju. Međutim, ovi prostori su sve više izloženi negativnim utjecajima globalizacije, urbanizacije i masovnog turizma. Podsjećamo planinare i ostale da pri svojim odlascima u planine ne oštećuju prirodu ni na koji način, da svoje smeće nose u dolinu i odlažu ispravno, a potrebe i aktivnosti svedu na održivu mjeru", priopćeno je iz udruge EKO ZH.

Eko HUB Široki Brijeg formiran je u okviru projekta "Misli o prirodi!" koji financira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD).

Kopirati
Drag cursor here to close