Široki Brijeg

U prirodi i najboljem društvu: Završen još jedan Zabavator

'Kako čuvati prirodu i okoliš' bila je tema kreativne ljetne radionice njemačkog jezika 'Zabavator' koja se u proteklom tjednu održala u Širokom Brijegu.
Gospodarstvo / Ekologija | 05. 07. 2022. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Kako čuvati prirodu i okoliš' bila je tema kreativne ljetne radionice njemačkog jezika 'Zabavator' koja se u proteklom tjednu održala u Širokom Brijegu.

Naime, djeca uzrasta od 8 do 12 godina, uz odlične predavače drugačijim su pristupom, kroz edukativnu igru i kreativne vještine, na ovoj radionici spontano usvojili osnove njemačkog jezika. 

''Uz njemački jezik, na kojem je i naglasak, ove godine smo se bazirali na temu očuvanja prirode i okoliša te smo s djecom radili upcycling na dva projekta. Starim papirom smo izrađivali dvorce, te birali i nagradili one najbolje. Vođeni temom prirode, ukrašavali smo staklene tegle, presađivali biljke i sudjelovali u mnogo drugih kreativnih igara'', objašnjava Božana Topić, ispred Udruge Animator, koja je organizator ove radionice. 

Topić je istaknula kako su ih djeca iznova iznenadila kreativnošću i natjecateljskim duhom, te da su na radionici sudjelovali i učenici iz Njemačke koji protekle dvije godine pohađaju online tečaj hrvatskog jezika.

''Raditi s djecom i biti razlog njihovog osmjeha je velika nagrada u našem poslu. Uz sve ovo što smo realizirali proteklih dana, činjenica da su djeca zavolila jezik je naše najveće postignuće'', rekla je Kristina Rezić, profesorica njemačkog jezika i jedna od zaslužnih 'krivaca' za uspjeh drugog ciklusa Zabavatora.

Svoje zadovoljstvo kreativnog rada s djecom istaknula je i profesorica hrvatskog jezika, Maja Slišković. 

''Sretna sam što mogu biti dio ovog projekta koji je izvrsna sinergija njemačkog i hrvatskog jezika. Kroz igru, kreativnost, zabavu, zajedničko druženje i spontanost miču se jezične barijere, a i sam jezik najbolje se uči i usvaja'', istaknula je Slišković svoje dojmove.

O prirodi, važnosti i načinu očuvanja onog što imamo, govorila je Željka Soldo, nastavnica biologije i kemije, koja je polaznicima održala predavanje na tu temu. 

Posebno je istaknuta i suradnja s Prvom osnovnom školom u Širokom Brijegu koji su polaznicima omogućili korištenje svojih prostorija te novoizgrađene vanjske učionice. Šestodnevna radionica završena je izletom u prirodu. U subotu 2. srpnja, polaznici su nakon uručenih priznanja iz udruge Animator, nastavili druženje na Gorancima. 

Topiće je istaknula kako su, kao i prethodne godine, polaznici sudjelovali u izradi TV emisije, kojom uz svoj rad žele promovirati i sve one pozitivne strane našeg društva i grada. 

''Nestrpljivo čekamo premijeru. Trenutno je snimljeni materijal u fazi montaže, no ne sumnjamo kako će uz malene i nas, kao i prethodne godine, i roditelji biti oduševljeni onim što smo im pripremili'', istaknula je i dodala kako im nakon ovakih druženja s djecom ne nedostaje motivacije za organizaciju novih projekata.

Podsjećamo, Animator je udruga osnovana s ciljem poticanja zanimanja za likovne, dramske i glazbene umjetnosti te za strane jezike. U potrazi za novim i zanimljivim načinima učenja koji se razlikuju od standardnih okvira i očekivanja, kolektiv udruge Animator vođen je željama za promjenama.

Više informacija o njihovom radu potražite na službenim stranicama www.animator.ba ili na društvenim mrežama. 

Kopirati
Drag cursor here to close