Protivpožarna jedinica Šumarstvo Prenj

Tmuran dan razvedrili jednom korisnom i važnom aktivnošću

Članovi Protivpožarne jedinice Šumarstvo Prenj u akciji pošumljavanja
Gospodarstvo / Ekologija | 03. 04. 2022. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnji "tmuran" dan članovi Protivpožarne jedinice Šumarstvo "Prenj" d.d. odlučili su malo razvedriti jednom vrlo korisnom i važnom aktivnošću.

''Nakon 10-ak dana intenzivnog posla na gašenju šumskih požara, te jednog zajedničkog sastanka i razgovora odlučili smo da pokušamo prirodi vratiti barem dio onog što joj je oduzeto katastrofalnim požarima u zadnjih nekoliko dana'', navode vatrogasci na svome FB profilu.

Izvor fotografije: Facebook / Članovi Protivpožarne jedinice Šumarstvo Prenj u akciji pošumljavanja

Svi članovi ove jedinice danas su sudjelovali u pošumljavanju opožarene površine u blizini naseljenog mjesta Homolje. Ovom su prilikom posadili 3.000 sadnica crnog bora (Pinus nigra).

''Ovo je samo nastavak pošumljavanja navedene lokacije, koja je stradala u jednom od najvećih požara na području naše općine u zadnjih nekoliko godina. Ovo možda jeste samo kap u moru u odnosu na ono što je izgubljeno u požarima, ili bolje reći u odnosu na ono što svake godine gubimo, ali nadamo se da ćemo na ovaj način potaknuti sve naše sugrađane da i oni postanu dio akcija pošumljavanja, kao i da budu malo pažljiviji prilikom paljenja vatre na otvorenom prostoru u proljetnom i ljetnom periodu'', navode vatrogasci.

Mi šume koje danas imamo, i koristimo, nismo naslijedili od svojih očeva ili djedova, nego smo ih posudili od svojih unuka. Martin Luther King, Jr. je jednom rekao: ''Čak i kada bih znao da će svijet sutra propasti, ipak bih posadio svoje stablo jabuke'', navode na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close