NOAA

Temperatura vode u oceanu iznad 38 stupnjeva kod obala Floride

Kako prenosi ABC News, stručnjaci američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA) objavili su da je povećanje temperature zraka širom svijeta također povećalo temperaturu oceanske vode
Gospodarstvo / Ekologija | 26. 07. 2023. u 13:27 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki meteorolozi objavili su da je bova u Manatee Bayu, na jugu Floride, 24. srpnja izmjerila temperaturu vode u oceanu od 38,38 stupnjeva Celzija, što bi mogao biti svjetski rekord, javlja Anadoliju.

Kako prenosi ABC News, stručnjaci američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA) objavili su da je povećanje temperature zraka širom svijeta također povećalo temperaturu oceanske vode.

Navodeći da su zabilježene "neviđene" temperature s porastom temperature oceana iznad sezonskih normala na obali Floride, stručnjaci su naveli da je možda oboren novi globalni rekord od 38,38 stupnjeva, koji je posljednji put izmjeren 24. srpnja.

NOAA je predvidjela da će se toplotni talas u oceanskim vodama u sjevernoatlantskoj regiji povećati tijekom cijelog septembra, izvještavajući da će se povećanje temperature vode vjerojatno nastaviti do kraja godine.

Kopirati
Drag cursor here to close