#koćeviše

Svi na Bunicu - akcija posvećena najmlađima!

Program će početi u 9 sati s akcijom čišćenja dok će niz sadržaja za djecu početi u 11 sati.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 06. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

!Nova akcija #koćeviše posvećena najmlađima održat će se na Bunici, ove subote, 3.6.2023. godine. Osiguran je i besplatan prijevoz gradskim autobusom na relaciji Španjolski trg - Mostar u Bunica 9:30 i Bunica – Španjolski trg u 13:30.

Program će početi u 9 sati s akcijom čišćenja dok će niz sadržaja za djecu početi u 11 sati.

''Pozvani su svi ljudi dobre volje (ne samo iz Mostara), od 1 – 101 godine, svi će naći ponešto za sebe. Sve one koji se odluče doći očekuje itekako bogat program. Djeca (ali i odrasli) će imati priliku da sudjeluju u velikoj društvenoj akciji, pohađaju vrijedne radionice, igraju zaboravljene igre iz davnina, druže se i educiraju o pravim vrijednostima'', poručili su organizatori uz napomenu za sve da dođu na glavni ulaz popularnog mostarskog izletišta (radi parkinga i lakšeg pristupa).

Edukativne radionice i igre bez granica!

Djeca će moći uživati u nizu edukativnih radionica, igrama bez granica s bogatim nagradnim fondom, učenju nekada popularnih dječjih igri (klikeri, guma, badmington, care govedare...).

Sudjelovanje su potvrdili mnoge vrijedne i društveno odgovorne organizacije/udruženja poput Nešto Više, Rock škola, Mostar Half Marathon, Los Rosales, Vedri osmijeh, Udruga za Down Sindrom, Udruženje Sunce, Claire Noel, Street art, United world college i drugi.

''S nama su i vatrogasna društva kao i Hitna pomoć. Bit će održane inkluzivne, ekološke, likovne, glazbene i razne druge radionice. U sklopu programa bit će organizirano i natjecanje za djecu i obitelji uz bogat fond nagrada. Natjecatelji će biti podijeljeni u ekipe i natjecat će se u više disciplina. Prijavit će se moći sva djeca uzrasta do 10 godina. Svi oni koji će sudjelovati u Igrama bez granica trebaju doći do 10:30 na lice mjesta.
Naši dragi donatori – društveno odgovorne firme, su nam i ove godine pomogli da osiguramo puno nagrada i slatkiša'', dodaju.

Inkluzivne radionice

''Kroz igru i zabavu ćemo naučiti mnogo o svemu i svačemu, o dječijim igrama, sportovima i ekologiji najviše ali ono što je posebno bitno je da naučimo da je biti priznat, prihvaćen i poštovan zbog ono što jesmo divna i humana ljudska osobina'', poručili su organizatori.

 

Ostale važne informacije

Užina i druga oprema

Organizatori napominju kako - budući da je čitava akcija volonterskog tipa, nisu u mogućnosti osigurati velike količine hrane, i ovim putem pozivaju sve ljude da ponesu lunch pakete za djecu dok će osvježenje i slatkiši biti osigurani.

Potrebno je ponijeti stvari za piknik, sendvič, krema za sunčanje, dekica i presvlak za dijete.
Očekujemo veliki odaziv djece, roditelja i učitelja.

IDEJA VODILJA I ZAŠTO "KO ĆE VIŠE?“ #uraditidobra

''Svi smo se mi kao djeca natjecali. Ko će više, ko će bolje, ko će prije, ko će brže... Zašto se sada, kad smo odrasli, ne bi natjecali u tome ko će više uraditi dobra za našu zajednicu. I naravno, naučiti i našu djecu pametnoj i društveno korisnoj igri'', ističu.

Svi koji žele i mogu uraditi nešto za poboljšavanje sredine u kojoj žive, pozvani su da se priključe inicijativi građana.

Pravila Inicijative!

Pravila su jednostavna - nema politike, kukanja, kritikovanja, formalnog udruživanja, niti ičije promocije.

Kopirati
Drag cursor here to close