Dan planeta Zemlje

Subota na Trimuši u duhu Džemala Kasumovića Đeme

Udruženje građana Nešto više 20.04.2024. godine, na području Trimuše u Mostaru, u periodu od 09:00 do 13:00 sati organizira događaj povodom Dana planete Zemlje.
Gospodarstvo / Ekologija | 17. 04. 2024. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Nešto više 20.04.2024. godine, na području Trimuše u Mostaru, u periodu od 09:00 do 13:00 sati organizira događaj povodom Dana planete Zemlje.

''Ovaj događaj dio je projekta "Mostar – Prostori koji pokreću", podržanog financijski od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, čiji je cilj promicanje održivog razvoja i zaštite okoliša. Kroz ovu inicijativu, želimo nastaviti s radom započetim našom prvom intervencijom na Trimuši, gdje ćemo ovog puta saditi nove sadnice u duhu poštovanja prema urbanom zelenilu i očuvanju jedine mostarske urbane šume "Trimuše" i tako nastaviti sa njegom i očuvanjem baš kao što je godinama radio naš dragi Džemal Kaumović - Đemo'', navodi se u priopćenju UG Nešto više.

Podršku za ovaj događaj pružaju inicijativa "Zajedno Za Trimušu", JP Komunalno Mostar i Ured za komunalne poslove Grada Mostara.

Ova inspirativna akcija, kažu organizatori, simbolizira zajednički napor za očuvanje našeg okoliša i poboljšanje kvalitete života u našoj zajednici.

''Nositelj ove aktivnosti je Udruženje građana ''Nešto više'', a realizira se u okviru projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji je podržan sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. O projektu Mostar- Prostori koji pokreću i obnavljaju je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana/ki i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru. Projekt implementiraju People in Need, Everyday Peace Indicators, Omladinski Kulturni centar Abrašević, Agencija lokalne demokracije Mostar i NEŠTO VIŠE, a financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close