JYSK

Stolica od recikliranih ribarskih mreža

JYSK je predstavio novu kolekciju koja se temelji na recikliranim materijalima. U njoj se posebno ističe stolica SADBJERG od recikliranih ribarskih mreža.
Gospodarstvo / Ekologija | 21. 04. 2021. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oceanima je prekriveno gotovo 70% naše planete, a morski otpad se može naći gotovo svuda. Plastika iz morskog otpada, osim što ugrožava zdravlje naših mora i obala, isto tako ugrožava i našu industriju i zajednicu.

Problem plastike je u tome što ona nikada ne ''nestane'' u prirodi već se sakuplja u životnoj sredini, naročito u oceanima.

Sunčeva svjetlost, slana voda i valovi plastiku rastavljaju na još manje dijelove, a kako bi se jedna plastična boca razgradila treba proći oko 500 godina. Svake godine u izgubljenim ribarskim mrežama završe i stradaju brojni delfini i foke, ali se i zadržavaju veći komadi plastičnog otpada koji će stoljećima onečišćavati dno mora i oceana.

Kako JYSK potiče održivo poslovanje, ovog proljeća je predstavio novu kolekciju koja se temelji na recikliranim materijalima. U njoj se posebno ističe stolica SADBJERG od recikliranih ribarskih mreža. Baštensku stolicu je izradila tvrtka SCANCOM u sklopu Lars Larsen grupacije, unutar koje posluje i kompanija JYSK.

Stare ribarske mreže koje ne služe svrsi otkupljuju se u lukama, čime se direktno sprječava njihovo bacanje u ocean. Zatim se mreže voze u reciklažne centre gdje se pretvaraju u vrijedni reciklirani sirovi materijal iz kojeg nastaje baštenska stolica.

Sama konstrukcija ove stolice je od aluminija što je čini vrlo izdržljivom, laganom i otpornom na sve vremenske uvjete. Ono što je posebno zanimljivo je njen funkcionalan dizajn i zato je nakon upotrebe lako rastavljiva i svaki njen dio se može adekvatno reciklirati.
 
JYSK kao tvrtka sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima. Dugi niz godina JYSK sudjeluje u povećanju svijesti svojih kupaca i dobavljača i radi s najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama poput OEKO-TEX i FSC certifikata, kako bi osigurao da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

Ova SADBJERG stolica, osim što je ekološki prihvatljiva, također ima elegantan dizajn, što je čini odličnim komadom namještaja ne samo na vašim terasama i balkonima već i tijekom zimskih mjeseci u vašoj dnevnoj sobi.  

Ove stolice mogu se složiti jedna na drugu, praktične su, ali prije svega izrađene su s posebnom brigom za našu planetu.

Kopirati
Drag cursor here to close