Građani ga čiste

Nacionalni spomenik na ulazu u Mostar: Čija je ovo nadležnost?!

Već drugi put u godinu ipol, građani se sami organiziraju i čiste nacionalni spomenik koji se uništava
Gospodarstvo / Ekologija | 21. 03. 2023. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklih godinu i pol dana po drugi put građani se sami organiziraju i čiste nacionalni spomenik BiH.

Biskupski dvor u Vukodolu na samom ulazu u grad Mostar, iako obnovljen objekt, prepušten je korovu i raslinju koji ga uništava iz dana u dan.

Foto: Darko Karačić / Uređivanje

''Čiji je ovo problem? Čiji je ovo objekt? Čija je ovo nadležnost? "Je li nas stanara, koji svakodnevno gledamo kako dvor propada zajedno s popratnim objektima?", riječi su Darke Karačića.

Veliki broj sugrađana ne zna za ovaj objekt i njegovu vrijednost i za taj sramotni podatak krivi su nadležni subjekti, kako državni tako i lokalni.

Foto: Darko Karačić / Uređivanje

VMi smo na simboličan način ukazali na ovo mjesto postavljajući tablu na samom ulazu u dvorište koje smo predhodno očistili i posjetiteljima približili godine gradnje ovog objekta.

Sve je veći broj izletnika koji se kreću stazom koju smo napravili za Brkanovo brdo i Orlovac i htjeli smo da, prolazeći ovim dijelom grada, ljudi upoznaju i ovu znamenitost.

U akciji čišćenja je sudjelovao i 80-godišnji stanar ulice, Vlado Martinović,koji ističe kako ova izgradnja vrijedi da je se obilježi na primjeren način i da se nađe sluha za cjelokupnu obnovu. Ovo je zasigurno još jedna turistička ponuda grada.

Foto: Darko Karačić / 
Kopirati
Drag cursor here to close