Za čist Mostar

Školarci, talenti i profesionalni Cliff Diving skakači čistili Mostar u akciji Clean Cliffs

Riječ je o akciji organiziranoj u suradnji Red Bulla s mladima Crvenog križa Grada Mostara i Parlamentom mladih.
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 09. 2023. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Akcija čišćenja

U Mostaru je danas održana akcija čišćenja pod nazivom Clean Cliffs, uoči natjecanja Red Bull Cliff Diving, koje će se održati u četvrtak, petak i subotu.

Riječ je o akciji organiziranoj u suradnji Red Bulla s mladima Crvenog križa Grada Mostara i Parlamentom mladih, a koja je uključivala i prezentaciju o održivosti, klimatskim promjenama i zagađenju plastikom u tri mostarske srednje škole, priopćili su organizatori.

Na prezentaciji su govorili profesionalni skakači kao što je Eleanor Ellie Smart, koja je ujedno i osnivačica projekta Clean Cliffs, a obratili su se i bh. eksperti za održivost među kojima je bila Adla Kahrić.

Nakon Q&A dijela prezentacije (pitanja i odgovori), počela je velika akcija na nekoliko lokacija u kojoj su sudjelovali svi oni koji su bili na prezentaciji. Učenici iz pet škola, mladi skakači iz programa Red Bull Under my Wings i profesionalni skakači iz Red Bull Cliff Diving Serije, njih oko stotinu, dalo je svoj doprinos u čišćenju Mostara.

"Projekt je nastao na jednostavnoj ideji, a to je da nastavimo raditi ono što volimo te da ostavljamo pozitivan utjecaj na okolinu. Naša misija je da stvorimo održiv svijet pun fantastičnih avantura za danas, sutra, ali i za buduće generacije koje dolaze. Također, naša vizija je da podignemo svijest o globalnom zagađenju te da promoviramo održivost kroz avanturističke aktivnosti", poručili su iz Clean Cliffsa.

Inače, u Mostaru teku posljednje pripreme za natjecanje u skokovima u vodu Red Bull Cliff Diving.

Kao što je već poznato, program počinje u četvrtak, 7. rujna, skokovima prve serije i to s kamenog luka Starog mosta, čime će se odati počast tradiciji skokova u Mostaru. Dame će svoj nastup započeti u 13.45 sati, a muškarci u 14.15 sati. Druga serija je na rasporedu u petak, 8. rujna, kada će se skakati s postavljene platforme, odnosno s propisane natjecateljske visine. Djevojke će od 14 sati skakati s visine od 21 metar, a muškarci od 14.30 sati s visine od 27 metara. Spektakl će kulminirati u subotu kada će se održati veliko finale, s početkom u 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close