Prepucavanja u Mostaru

Reagiranje mostarske Deponije: Inicijativa pokušava profitirati u izborne svrhe i tražiti mandate

Dodaju kako federalno Ministarstvo okoliša i turizma radi monitoring na deponiji Uborak i Federalna uprava za inspekcijske poslove redovno posjećuje odlagalište…
Gospodarstvo / Ekologija | 08. 03. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svjesni smo kako je izborna godina i kako će pojedini članovi Inicijative 'Jer nas se tiče' pokušati, blokiranjem procesa, profitirati u izborne svrhe i tražiti mandate. Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa takvom praksom, jer će u suprotnom snositi pravne posljedice'', priopćila je Uprava JP Deponija d.o.o. Mostar navodeći kako ''politička propaganda Inicijative 'Jer nas se tiče' ima za cilj odgađanje sanacije i zatvaranja deponije''.

Reagirali su, kako navode, ''nakon novih najava blokiranja deponije 'Uborak' od strane Inicijative 'Jer nas se tiče''' te da se rade procesi ''kako bi se započeo proces sanacije deponije, a u isto vrijeme ne dovodeći Grad Mostar u opasnost po pitanju prihvata i zbrinjavanja otpada''.

''Grad Mostar, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i JP Deponija d.o.o. Mostar uložili su ogromne napore kako bi izradili dokument koji će zadovoljiti i zahtjeve Inicijative 'Jer nas se tiče'. Prilikom izrade Studije utjecaja na okoliš, te okolinske dozvole koja se radi na osnovu Studije, uvršteni su svi zahtjevi Inicijative i Kantonalnog suda u Sarajevu koji je prethodnu okolinsku dozvolu vratio na doradu'', naveli su iz Uprave mostarske Deponije.

Dodaju kako federalno Ministarstvo okoliša i turizma radi monitoring na deponiji Uborak i Federalna uprava za inspekcijske poslove redovno posjećuje odlagalište s novim zahtjevima i smjernicama za rad.

''Sve navedeno pokazuje i dopis Federalnog ministarstva okoliša i turizma od 23.2.2024. godine kojim se traži dopuna projektne dokumentacije. U prilogu Vam stavljamo i navedeni Dopis. Radimo u skladu sa važećim zakonskim propisima uvažavajući sve zahtjeve, a za dobrobit svih građana Mostara. Smatramo kako svi oni koji sabotiraju ovaj legalni proces direktno utječu na zdravlje ljudi rušeći projekat koji je odobren od stručnjaka iz ove oblasti'', naveli su.

Dodaju kako Projekat sanacije i zatvaranja deponije 'Uborak' ima načelnu suglasnost i EBRD-a koji je osigurao sredstva za kreditiranje projekta.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close