Praznik za oči

Prvi dokumentarni film o rijeci Jasenici

Film je ovo o rijeci, a ujedno i o odnosu čovjeka i prirode, istinski praznik za oči.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 12. 2020. u 12:47 Bljesak.info
Prvi dokumentarni film o rijeci Jasenici

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Jasenica izvire u naselju Rodoč, koje se nalazi 5 km južnije od Mostara. U svom toku rijeka još prolazi kroz naselja Gornju i Donju Jasenicu, Baćeviće , gdje nalazi i smiraj u rijeci Neretvi.

Film je ovo o rijeci, a ujedno i o odnosu čovjeka i prirode, istinski praznik za oči. Rijeka Jasenica predstavlja pravi dragulj, ali za mnoge još uvijek nedovoljno poznat. U filmu sam na jedan autentičan način pokušao prikazati ljepote koje rijeka posjeduje. Film je napravljen za sve one kojima ljepota i značaj rijeke Jasenice leže na srcu kojima će to tek postati.

"Nadam se da sam budućim generacijama ostavio jedno djelo koje će svoju pravu vrijednost dobiti tek nakon dugog niza godina. U vremenima koje dolaze moći ćemo sa vremenske distance usporediti izgled rijeke.

Bit ću izuzetno sretan ako ovaj film, sadašnjim i budućim generacijama, bude poticaj za očuvanje rijeke i njenog okoliša ili povod osnivanju neke ekološke udruge sa širenjem glasa o djevičanskoj ljepoti rijeke", kazao je Marijo-Davor Šaravanja.

Kopirati
Drag cursor here to close