Španjolski trg

Procvjetao ''turbo rotor''

Prva sadnja na novom kružnom toku
Gospodarstvo / Ekologija | 03. 10. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizgrađeni kružni tok na Španjolskom trgu dobio je prve ukrasne sadnice.

Bojan Spasojević, magistar poljoprivrede, dendrolog, viši stručni suradnik za zelene površine u Gradu Mostaru rekao je za Bljesak.info da su na ovom kružnom toku posađene lagestremije, tri-četiri vrste ukrasnih grmova, ukrasne forme stupastih čempresa, šimšir...

Foto: Bljesak.info / Bit će postavljen i dekorativni šljunak

''Posadit će se i sezonsko cvijeće, kružni tok će se popuniti do kraja dana, a bit će postavljen i dekorativni šljunak'', kazao je Spasojević.

Kako navodi u ostatku grada se vrši redovno planirana sadnja, popuna drvoreda i razdjelnih pojaseva za koju je u ovoj godini izdvojeno ukupno oko 70 000 KM.

Foto: Bljesak.info / Sade se langstremije, ukrasni grmovi...

Dodao je da su za popune drvoreda naknadno dobivena i određena grant sredstva.

''Sada će ići sadnja od Studentskog mosta do kružnog u Zaliku, radit će se zamjena senzorskog cvijeća s jesenjim sezonskim cvijećem; to ide vrlo brzo i već su u toku radovi. Danas imamo sadnju i popunu grmovima južnog kružnog toka, tamo će ići dopuna i spajanje na vodonatapni sistem.'', kazao je Spasojević, pojašnjavajući da vodonatapni sistem prestaje s radom 1. listopada, jer tada prestaje potreba za natapanjem.

Od radova, kaže, ostala je jesenska sadnja i popuna drvoreda.

Podsjetimo, kružni tok na Španjolskom trgu vrijedan je 1,05 milijuna maraka. Gradnja tzv. turbo-rotora, kojeg, kako su ranije rekli iz Grada, nema nitko u BiH započela je u travnju ove godine, a zbog njegova proširenja uklonjen je i dio Španjolskog trga.

Kopirati
Drag cursor here to close